Nota

– Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder

Få lydbøger, e-bøger eller punktbøger fra Nota
Som bruger på Nota har du adgang til flere tusinde titler i form af lydbøger, e-bøger og punktbøger. Bøgerne er for børn, unge og voksne og henvender sig både til fritidslæsere, studerende og erhvervsaktive.

Skønlitteratur og faglitteratur
Nota har et stort udvalg af skønlitteratur, faglitteratur og studiebøger til voksne. Derudover finder du også bøger til børn i biblioteket. I Notas samling er der flere tusinde titler i pdf-format til brug i folkeskolen og endnu flere børne- og ungdomsbøger som lydbøger primært til fritidslæsning.

Derudover har Nota en stor samling af engelsksprogede lydbøger. Nota kan også hjælpe dig videre til udenlandske bibliotekers samlinger af tilgængelige bøger.

Du kan downloade lydbøger og e-bøger fra www.nota.dk eller afspille lydbøger direkte fra Notas afspiller på computer, mobil eller tablet.

Studieservice
Studieservice er til elever og studerende, som har fået tildelt SPS-støtte (specialpædagogisk støtte). Hvis du er tilmeldt SPS-ordningen, har du mulighed for at få produceret undervisnings- og studiebøger til brug på dit studie.

Læs mere om Studieservice på www.nota.dk/services/studieservice

Erhvervs-service
I Erhvervs-service kan du få lavet de tekster eller bøger, du har brug for i dit arbejde. Du kan få lavet tekster og bøger som lydbøger, e-bøger eller punktbøger med syntetisk tale. Du kan blive medlem af Erhvervs-service, hvis du er meldt ind på Nota og er i arbejde eller på dagpenge.

Læs mere om Erhvervs-service på www.nota.dk/services/erhvervs-service

Support
Som medlem af Nota kan du få hjælp til at bruge Nota ved at ringe til vores supporttelefon på nummeret 39 13 46 00. Du kan se telefontiderne på www.nota.dk/bibliotek/hjaelp, hvor du også kan sende supporten en besked. Endeligt kan du også sende en mail til support@nota.dk.

Medlemskab er gratis
Det er gratis at være medlem af Nota. For at blive meldt ind skal du have et dokumenteret læse- eller synshandicap. Et medlemskab i Nota betyder, at du kan downloade lydbøger og e-bøger på www.nota.dk og dermed få adgang til information på lige fod med andre borgere.