Ordblindeforeningens Vejledningscenter
Gratis vejledning for alle
I vores vejledningscenter er vores erfarne og dedikerede fagfolk klar til at give dig den vejledning, du har brug for. Det er supernemt – du kan enten udfylde vores formular, så vender vi tilbage skriftligt, eller du kan give os et kald i vores åbningstider:
Vejledningscenterets åbningstider
🕐 Mandag: 08.30 – 12.00 og 12.45 – 16.00
🕐 Tirsdag: 08.30 – 12.00 og 12.45 – 18.00
🕐 Onsdag: 08.30 – 12.00 og 12.45 – 17.00
🕐 Torsdag: 08.30 – 12.00 og 12.45 – 18.00
🕐 Fredag lukket
Telefonnummer til vejledningscenter: 69 13 80 07
Ordblindeforeningen står klar til at hjælpe både privatpersoner, fagfolk, skoler og virksomheder. Vores professionelle vejledning er gratis for alle!
VEJLEDNINGSCENTERET HAR ÆNDRET ÅBNINGSTIDER I UGE 3
Mandag: lukket
Tirsdag: 14.30 – 18.00
Onsdag: 09.00 – 12.00 og 12.45 – 17.00
Torsdag: 09.00 – 12.00 og 12.45 – 18.00
Fredag: lukket
Vejledning for medlemmer
Som medlem hos Ordblindeforeningen kan du ligeledes gøre brug af vores sparring omkring lektielæsning, onlinebisidder, onlinemøder med fagpersoner eller personlige samtaler med forældrerådgivere. Bliv klogere på dine muligheder nedenfor. Gør du brug af kontaktformularen? Oplys venligt, at du er medlem.
Lektielæsning
Ordblindeforeningen tilbyder mulighed for at booke et Teams-møde på 30-45 minutter, hvor der gives individuel vejledning/sparring omkring lektielæsning.
På Teams-mødet kan der blandt andet tales om:
- Hvordan laver vi lektier hjemme
- Konflikter i forbindelse med lektielæsning
- Gode ideer til at strukturere lektielæsning
Hvem kan booke tid:
- Det kan være dig/jer, der er forældre til et barn med ordblindhed, og hvor lektielæsningen kan være en udfordring.
- Det kan også være dig, der selv er ordblind og er elev/studerende.
Vil du booke et møde, så send en mail til sh.kontor@ordblind.org.
Bisidderordning
Som medlem af Ordblindeforeningen har du ret til at have bisidder med, når du skal til møde med det offentlige. En bisidder fra Ordblindeforeningen kan være med til at skabe tryghed og sikre, at dine bevæggrunde og behov bliver fremstillet på en hensigtsmæssig måde.
Bisidderen har en lyttende funktion, så du efter mødet kan tale med bisidderen om, hvad der blev sagt, og hvordan du forholder dig til det, der blev talt om. En bisidder må ikke aktivt deltage i mødet. Bisidderen kan også hjælpe dig til at blive klar til at afholde mødet.
Som udgangspunkt tilbyder vi onlinebisidning, men kan i enkelte sager, hvor vi har mulighed for det, deltage i fysiske møder.
Vil du vide mere om muligheden, er du velkommen til at kontakte Vejledningscenteret på 69 13 60 07 eller via vores kontaktformular.
Onlinemøder
Har du brug for hjælp til at forberede dig til en samtale med skolen, din arbejdsgiver eller et andet betydeligt møde?
Som medlem af Ordblindeforeningen står du ikke alene. Vi tilbyder individuel vejledning via onlinemøder, så du kan få den støtte, du har brug for, når det passer dig bedst.
Vi forstår, at det kan være udfordrende at deltage i møder alene, især hvis du er ordblind eller forælder til et ordblindt barn. Derfor tilbyder vi dig muligheden for at booke et onlinemøde med en af vores erfarne vejledere. Vi kan hjælpe dig med at planlægge, hvad du vil sige på mødet, og hvordan du bedst formidler det, så dialogen forbliver konstruktiv og effektiv.
Hvordan forbereder du dig til et onlinemøde med en vejleder fra Ordblindeforeningen?
Vores online møder varer op til 45 minutter, og det er vigtigt, at du har ro til at tale frit. Vi beder dig venligst om ikke at have børn til stede under møderne.
Når du booker et møde via vores kontaktformular på hjemmesiden, skal du blot angive, at du ønsker et onlinemøde samt emnet for mødet, så finder vi en vejleder, der kan guide dig bedst muligt. Vores onlinemøder foregår via Zoom eller Teams.
Du er også velkommen til at ringe til os for assistance med at booke mødet, hvis det er nemmere for dig. Vi er her for at støtte dig i din forberedelse og sikre, at du kan deltage i mødet med selvtillid og klarhed.
Forældrerådgivere
Har du brug for en lyttende samtale med en af vores frivillige forældrerådgivere?
Vores frivillige forældrerådgivere (som ikke er fagfolk) står klar til at lytte og støtte dig, som er forælder til et ordblindt barn.
For at få støtte og rådgivning fra vores frivillige forældrerådgivere, skal du være medlem af foreningen.
Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for en hjælpende hånd eller bare nogen at tale med.
Via linket herunder, finder du kontaktoplysninger på vores frivillige forældrerådgivere: https://www.ordblindeforeningen.dk/vejledning/foraeldreraadgivningen/