Ordblinde vejledning

Er du i tvivl om, hvor du kan få hjælp til din ordblindhed? Eller er du kørt fast i en problemstilling vedr. din eller dit barns ordblindhed?

I Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark har vi viden om en lang række problemstillinger inden for ordblindeområdet, og vi vil ofte være i stand til at guide dig videre i systemet.

Vejledning

Vi kender til udfordringerne

Kom i kontakt med os

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmarks vejledning kan kontaktes mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem kl. 12.30 og 14.30.

Ring på telefon 36 75 10 88

Eller skriv til os via kontor@ordblind.org

Du kan også vælge at sende en sikker fil til os med din besked. Klik her. Filen kan fx være et word-dokument. Husk at skrive din e-mail og / eller dit telefonnr. i filen, så vi kan svare dig!

Bemærk, at du skal være medlem af Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark for at få adgang til vejledning. Meld dig ind her.

Til lærere

Er du lærer, læsevejleder eller skoleleder kan du finde viden og gode råd om at arbejde med ordblindhed i grundskolen. Læs mere på denne side.

Vejledning

Forælrerådgivningen

Vedrører din problemstilling ordblindhed i grundskolen, kan du som forældre tage kontakt til vores forældrerådgivning. Find kontaktoplysninger på vores forældrerådgivere her.

Bemærk, at du skal være medlem af Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark for at få adgang til vejledningen. Meld dig ind herunder.

Meld dig ind

Til forældre

Er du forældre til et barn med ordblindhed kan du finde gode råd til, hvordan du som forældre kan støtte jeres barn. Læs mere på denne side

Til virksomheder

Er du arbejdsgiver og har du en medarbejder med ordblindhed kan du finde viden og gode råd til, hvordan medarbejdere med ordblindhed kan få hjælp til deres udfordringer på arbejdspladsen. Læs mere på denne side.

Oplæste undertekster på DR

Som ordblind kan man have svært ved at følge med i underteksterne på tv. Derfor tilbyder DR oplæste undertekster, som gør det muligt at følge med i programmer, hvor der tales andre sprog end dansk, uden selv at skulle læse undertekster. Du kan få underteksterne læst op på følgende kanaler: DR1Syn, DR2Syn, DR3Syn og DRKSyn.

Dette kan du læse mere om her.

 

Læsevenlige nyheder

Hvis du som ordblind gerne vil følge med i nyhederne, kan du på www.dr.dk/ligetil finde nyheder, der er lette at læse. Nyhederne er skrevet i et enkelt sprog for mennesker, som netop har svært ved at læse. Desuden kan du både få forklaret svære ord i nyhederne og få læst alle nyheder op.

Du kan få adgang til DR Ligetils nyheder her.

 

Oplæste undertekster i biografen og i sofaen

SubReader er en app, der gør det muligt for ordblinde at få læst undertekster op, når man ser en film enten i biografen eller på en streamingtjeneste. Underteksterne læses op via ens telefon eller tablet, så man kan se film med venner og familie, uden at de kan høre oplæsningen.

Med SubReader Cinema kan du gratis få læst underteksterne op på din telefon i de biografer, som understøtter SubReader.

Med et SubReader Home abonnement kan du få læst underteksterne op på Netflix, Viaplay og HBO Nordic.

Læs mere om SubReader her.