Vær barnets advokat

Når barnets problemer er undersøgt, bør forældrene stille spørgsmål til undersøgelsen. Det kan være spørgsmål om, hvad vanskelighederne betyder for barnet i klassen, i skolen og hjemme.

Det er vigtigt, at begge forældre så vidt muligt deltager i en samtale om undersøgelsen. Begge forældre har brug for at forstå vanskelighederne, så de kan støtte skolens tiltag.

Det kan være vigtigt at få oversat fagpersonernes sprogbrug. Ord bliver brugt forskelligt af forskellige fagpersoner. For at et ord får værdi, må det have fælles mening.

Fagpersoner og forældre kan have forskellige værdisystemer og opfattelser af, hvad det er vigtigt at lære. Værdier kan også handle om holdninger til privat og offentlig undervisning, om undervisningsmetoder osv.

Forældre er barnets advokat. De ser som forældre på problemerne fra barnets side, og jo større viden forældrene har om ordblindhed, desto stærkere står de i samarbejdet med skolen om undervisningen af deres barn.