Ungdomsuddannelserne
Hjælpe- og undervisningsmidler
Mere info om SPS støtte

Om hjælpemidler og undervisningsmidler

Til elever i erhvervsuddannelser findes en lang række særligt udarbejdede materialer - bl.a. multimediematerialer og lydbogsmaterialer til mange forskellige fag.

SPS-støtten kan bestå af disse materialer, samt andre it-hjælpemidler.

Du kan læse mere om hjælpemidler på siderne om hjælpemidler.

Hjælpemidler & ordblindhed
De centrale hjælpemidler for elever og studerende med ordblindhed og læse-/skrivevanskeligheder er særlige programmer og udstyr til oplæsning af tekst og programmer og udstyr, der kan kompensere for manglende læse- og stavefærdigheder.

De giver en række muligheder for at få tekst læst op og få støtte til at stave, ligesom der findes muligheder for optagelse med diktafoner, minidisks m.v.

Relevante hjælpemidler og værktøjer for elever og studerende med læse-/skrivevanskeligheder
Hovedstadens Ordblindeskole er der information om blandt andet hjælpeværktøjer, og der er links til en række ordbøger.

Du kan også søge efter relevante artikler, cases og produktbeskrivelser i Artikelbasen på www.artikelbasen.hmi.dk. Søg fx på "ordblind", på "læsning" eller mere produktorienteret - fx "skanner", "ordbog" mv.

Se også siderne: Materialer til eleven under "Grundskolen" og Tilgængelige materialer.