AFLYST – (Bliver evt. holdt i uge 42 i efterårsferien med forbehold)

Deltagergebyr: 495 kr. pr. person (samme pris uanset alder).

NB: HUSK venligst at skrive f.eks. 4 i deltager feltet (lille firkantede kasse), hvis I deltager med en familie på 4 personer, det er ikke nok at skrive 1 i feltet, for så tæller systemet ikke 4 billetter men kun 1 billet!

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark tilbyder to feriekolonier for ordblinde børn og deres forældre

og søskende.

Den første koloni er fra onsdag den 1. juli til lørdag den 4. juli 2020 i uge 27.

Kolonien afholdes på:

Emmerske Efterskole

Åbenråvej 14

6270 Tønder (Jylland)

Koloniophold for børn med ordblindhed i alderen ca. 9-15 år sammen med deres forældre og søskende.

Vi åbner op for tilmelding den 16. april kl. 12.00. Vi udsender også et nyhedsbrev omkring tilmeldingsdatoen, når vi nærmer os. Klik i den lille firkantede kasse og skriv deltager antal og udfyld herefter de påkrævede felter.

Kolonierne indeholder bl.a. foredrag og workshops om ordblindhed, inklusion og hjælpemidler. Der er også sociale aktiviteter.

NB: Husk ved tilmelding at krydse af i hvilke workshops, som I ønsker at deltage på hhv. formiddag og eftermiddag og husk også at skrive hvilke devices såsom f. eks. bærbar computer, Ipad, mobil m.m. som du medbringer.

Her er lidt info om de 3 forskellige workshops:

CD-ORD er et læse- og skriveværktøj, der hjælper ordblinde og svage læsere. På kurset lærer du hvordan du kan få læst alt højt på din computer: i dokumenter, på nettet, i beskeder og i spil. Du lærer også at få hjælp til din skrivning – både med at stave og med at finde de rigtige ord til din tekst.
Du får også lært at lave dokumenter om til tekst, som kan læses højt for dig. Du kan også indspille tekster, så du kan lytte til dem mens du laver noget andet. Og så får du lært, hvordan du kan få hjælp af CD-ORD i de forskellige fag.

Wizkids med AppWriter – læse og skrivestøtte og TxtAnalyser – TxtAnalyser analyserer og understreger tekster for grammatik- og stavefejl og tilbyder huskeregler.

Workshop ved Mikael Galmar – lærer på Emmerske Efterskole

1) Mål din skrivehastighed med fingerne og ved indtaling.
2) Brug FarvOrd til at sætte punktum og komma i Word.
3) Kort om genreskrivning. I 8.-10 kl. forventes det, at du kan skrive 800 ord i forskellige genrer.

Du kan læse om feriekolonien 2019 i Ordblindebladet nr. 3-2019.

OBS: Du må påregne at skulle dele værelse med en anden familie.

Bemærk: Det kræver et familiemedlemskab at kunne deltage.

Der er 80 pladser på hver koloni og tilmelding gælder efter først til mølle når tilmeldingen åbner hhv. den 16. april (uge 27)

Bemærk at betaling først sker senere og ikke samtidig med tilmeldingen som ellers først udmeldt, da vi tager forbehold for evt. aflysning pga. Coronakrisen. Vi sender info vedr. betaling til jeres mail adresser efterfølgende.

Men skynd dig, for Ordblindeforeningens feriekolonier plejer at være meget populære.

Bemærk: at kæledyr desværre ikke må medbringes.