DU - Dysleksi Ungdom
Årsberetninger
Referater af generalforsamlinger

DU - Dysleksi Ungdom

Dysleksi Ungdom (DU) er en underafdeling af Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark og har fokus på ordblinde i alderen 16-30 år.

Der er tre ben som DU hviler på henholdsvis oplysning, socialt, hjælp og vejledning.

• Oplysning er hvad det vil sige at være ung ordblind i dagens Danmark. Har et samarbejde med SUMH
• Socialt er mødet med andre DU-medlemmer bl.a. ungelejr
• Hjælp og vejledning fokuserer på at hjælpe og vejlede medlemmer fx it-hjælp, uddannelse osv.

Der er initiativer på vej indenfor hvert område. Indenfor det sociale vil DU lave en ungelejr, hvert år, der vil give mulighed for unge ordblinde at mødes. I forhold til oplysning har DU indledt et samarbejde med foreningen Sammenslutning Af Unge Med Handicap (SUMH), hvor de tager rundt med foredrag på uddannelses institutioner. DU har lavet en kontaktliste, som de unge der står og skal træffe et uddannelsesvalg, kan henvende sig til og få råd samt vejledning. Den hedder Den assisterende Uddannelseslinje og kan findes her på siden.
Dysleksi Ungdom er også en del af Sammenslutningen Af Unge Med Handicap (SUMH), hvor et af deres projekter har fokus på at oplyse om handicap til andre unge fx via foredrag på skoler.