DU - Dysleksi Ungdom
Årsberetninger
Referater af generalforsamlinger

Invitation til Julefrokost i DU - Dysleksi Ungdom

NB: Fristen for tilmelding er nu sat til onsdag den 9. januar 2019.

Vi har i DU- Dysleksi Ungdom besluttet at holde en julefrokost, som er gratis for DU-medlemmer. Det kommer til at foregå i en hytte på Sjælland med overnatning.

Vi holder julefrokost om lørdagen, hvor der også vil være en lille bar, hvor man kan købe lidt forskelligt at drikke i løbet af aftenen. Hvis du er under 18 år, skal du have en skriftlig godkendelse fra dine forældre, hvorpå der står, at du gerne må købe øl, vin og alkohol op til 16,5 %.

Tidspunkt: Lørdag d. 19. januar kl. 11.00 – søndag d. 20. januar 2019 kl 14.00.

Sted: Bjergvej 89, Kværkeby, 4100 Ringsted.

Transport:

Igen i år vil vi meget gerne have lov til at dele jeres telefon nr. og adresser med dem der skal med, så man evt. kan lave noget sammenkørsel.
Der er også mulighed for at tage bussen. Bus nr. 408 afgår fra togstationerne i Borup og Ringsted. Stoppestedet Vigersted (Vigersted Bygade) ligger ca. 1 km fra hytten. Tjek rejseplanen.dk

Pris: Vi dækker kost og logi. Dog ikke transport og lommepenge.

Tilmelding:
Tilmelding efter først til mølle og senest d. 9. januar 2019 på kontor@ordblind.org eller tlf.
36 75 10 88. Ring eller skriv gerne hvis du har spørgsmål til vores julefrokost.

Nærmere info om weekenden følger efter tilmeldingsfristen.

Vi glæder os til at møde jer.

Bestyrelsen for DU – Dysleksi Ungdom
Julie, Rikke, Rasmus, Emma og Frede

DU - Dysleksi Ungdom

Dysleksi Ungdom (DU) er en underafdeling af Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark og har fokus på ordblinde i alderen 16-30 år.

Der er tre ben som DU hviler på henholdsvis oplysning, socialt, hjælp og vejledning.

• Oplysning er hvad det vil sige at være ung ordblind i dagens Danmark. Har et samarbejde med SUMH
• Socialt er mødet med andre DU-medlemmer bl.a. ungelejr
• Hjælp og vejledning fokuserer på at hjælpe og vejlede medlemmer fx it-hjælp, uddannelse osv.

Der er initiativer på vej indenfor hvert område. Indenfor det sociale vil DU lave en ungelejr, hvert år, der vil give mulighed for unge ordblinde at mødes. I forhold til oplysning har DU indledt et samarbejde med foreningen Sammenslutning Af Unge Med Handicap (SUMH), hvor de tager rundt med foredrag på uddannelses institutioner. DU har lavet en kontaktliste, som de unge der står og skal træffe et uddannelsesvalg, kan henvende sig til og få råd samt vejledning. Den hedder Den assisterende Uddannelseslinje og kan findes her på siden.
Dysleksi Ungdom er også en del af Sammenslutningen Af Unge Med Handicap (SUMH), hvor et af deres projekter har fokus på at oplyse om handicap til andre unge fx via foredrag på skoler.

Den assisterende Uddannelseslinje

Den assisterende Uddannelseslinje er beregnet til unge ordblinde
(16-30 år), der er i tvivl om de skal gå på den ene eller anden uddannelse og har interesse i at høre hvordan andre ordblinde klarer sig på uddannelsen.

Det kunne være noget om, hvor nemt det er at få fat på indscannede tekster, undervisningsmetoder og hjælpemidler. Hvor stor lektiebyrden er, samt andre ting hvor det kun er ordblinde, der kender svaret.

Hvis du selv kunne tænke dig, at blive en del af Den assisterende Uddannelseslinje, har du muligheden. Læs mere om hvad du skal gøre på dette link:

DU - dysleksi ungdom på Facebook

Du kan finde info på kontaktpersonerne her