Ordblindhed
Digt
Læs teksten op

Hvad er ordblindhed?

Svaret på det spørgsmål afhænger af hvem man spørger og hvad man selv lægger i spørgsmålet. Det er derfor nødvendigt med en klar definition af begrebet ordblindhed.

Læs Ordblinde / Dysleksi Foreningens definition af ordblindhed

Johannes Møllehave, der selv er far til en ordblind dreng, har i et digt beskrevet hvad ordblindhed også er.

Læs Johannes Møllehaves digt

Ordblindhed og det at være ordblind beskrives vidt forskelligt af forskellige mennesker. Det skyldes at forskellige mennesker vil fokuserer på meget forskellige aspekter af ordblindhed og det at være ordblind. De vil derfor lægge noget meget forskelligt i spørgsmålet: Hvad er ordblindhed?
Kendetegn ved ordblindhed
Jo før problemerne erkendes og opdages, desto bedre resultater kan der opnås. Selv om det er sværere for ordblinde at lære at læse, så kan det lykkes. Men det kræver en væsentlig større indsats og støtte til at gøre denne indsats.

Tidlige kendetegn
Børnehaveklasse